green beautyMai multe acțiuni împotriva poluării cu plasticÎn 2019, Garnier a încheiat un parteneriat
cu Ocean Conservancy, pentru a lupta
împotriva polării cu plastic a oceanelor.

Pe 21 septembrie am mobilizat 355 de angajați
pentru Ziua Inernațională a Țărmurilor.Ce acțiuni va întreprinde Garnier pentru a proteja oceanul?
Pentru a avea un impact pozitiv dincolo de industria de beauty, ne-am alăturat Ocean Conservancy, un ONG care se ocupă de curățarea țărmurilor de mai bine de 30 de ani. Împreună vom crește gradul de conștientizare a importanței curățării oceanelor și plajelor.

De asemenea, ne-am asociat și cu Plastics for Change pentru a ajuta comunitatea de colectori de deșeuri din India să fie recompensată cu venituri echitabile pentru plasticul colectat, pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și pentru a promova reciclarea.


Ce este poluarea cu plastic?
Poluarea cu plastic a devenit o provocare apăsătoare a ultimelor decenii. Astăzi, mai mult de 350 milioane de tone de plastic sunt produse anual și doar 20% din deșeurile de plastic sunt reciclate la nivel mondial. Restul devin deșeuri care poluează mediul înconjurător. Astăzi, peste 75% din plasticul produs în lume devine deșeu. Poluarea cu plastic afectează fauna și ecosistemele naturale și contribuie la schimbările climatice.


Cât de mult plastic este în ocean?
Până la 12.7 milioane de tone de plastic sunt deversate în ocean în fiecare an. Până în 2050, oamenii de știință au estimat că plasticul va depăși în greutate peștele din ocean. În fiecare minut, lumea deversează în ocean echivalentul unui camion de deșeuri cu plastic. (Sursa: UN Environment Programme https://environmentlive.unep.org/marinepollution).


Cum ajunge plasticul în ocean?
Poluarea cu plastic din oceane apare atunci când oamenii nu au opțiunea de a se debarasa de deșeuri în mod responsabil. În schimb, deșeurile din plastic ajung frecvent în râuri locale, unde plutesc până ajung în ocean. La sursa problemei, majoritatea poluării cu plastic este cauzată de modelele de business care promovează ambalajele de unică folosință; greșeli de gestionare a deșeurilor care conduc la deversarea plasticului în mediul înconjurător și un lanț de aprovizionare și distribuție care produce de cinci ori mai mult plastic virgin decât plastic reciclat.


Care sunt efectele plasticlui în ocean?
Mai mult de 800 de specii de animale marine sunt afectate de poluarea cu plastic, fie din cauza ingestiei, a blocării în deșeuri sau a contaminării chimice. Poluarea cu plastic este cauza morții a milioane de păsări și mamifere marine, unele dintre specii fiind pe punctul de a ajunge în pericol de dispariție. Consumul de plastic de către creaturile marine cauzează probleme de sănătate care se extind de-a lungul lanțului trofic până la animale marine de talie mai mare și chiar până la oamenii care le consumă. Plasticul din mări poluează și apele oceanice, diminuând nivelul de oxigen și afectând supraviețuirea animalelor marine, incluzând balenele, delfinii și pinguinii. Păsările și animalele care trăiesc pe uscat sunt prinse în plasticul de pe plaje. Este o amenințare pentru funcționarea ecosistemelor marine, iar particulele de micro-plastic ce plutesc în ocean sunt toxice pentru toate ființele.