green beautyMai multe ambalaje reciclate & reciclabilePână în 2025 Garnier își propune ca toate
ambalajele să fie făcute din plastic reciclat în
proporție de 100%, evitând 37.000 tone de
plastic virgin. Pentru prima noastră gamă organică
de îngrijire a tenului lansăm prima generație
de recipiente care conțin carton și primele șampoane
solide cu 0 ambalaj din plastic.Ce plastic poate poate fi reciclat?
Majoritatea plasticelor pe care le folosește Garnier în ambalaje sunt PET (Tereftalatul de Polietilenă), PP (Polipropilenă) sau PE (Polietilenă).

Aceste materiale pot fi reciclate și reutilizate de mai multe ori și sunt cele mai des reciclate materiale de plastic din lume. Plasticul PCR (Plastic Reciclat Post-Consum) este plastic reciclat din deșeurile provenite din consumarea produselor.

Garnier se angajează să folosească 100% plastic PCR sau plastic bio-proiectat până în 2025. Suntem de părere că este responsabilitatea noastră să creștem gradul de conștientizare asupra părților reciclabile din produsele noastre. Dezvoltăm videouri și tutoriale pentru diferite tipuri de plastic și diferite fluxuri de reciclare.


Cum reduce Garnier utilizarea plasticului?
Ne-am bazat strategia de proiectare a ambalajelor eco pe următorii ani pe 4 piloni: folosirea materialelor reciclate, reproiectare și inovare, reutilizare și reciclare.

INOVAȚII
Câteva dintre inovațiile noastre pentru reducerea utilizării plasticului de care suntem foarte încântați se vor lansainternațional în 2020. Șamponul solid Botanic Therapy, soluția supremă "0 plastic", are un ambalaj făcut 100% din carton certificat FSC.

PRODUSE EXISTENTE
Obiectivul nostru este de a face ambalajele de plastic mai ușoare și de a le înlocui cu plastic reciclabil sau reciclat, în loc să folosim plastic virgin. Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de o sursă mare, preferabil locală, de plastic PCR și de alte materiale sustenabile. Prin colaborarea cu furnizorii și producătorii noștri de plastic, ajutăm la dezvoltarea unor surse consistente de plastic PCR, cu obiectivul de a ajunge la 100% plastic reciclat până în 2025.

REZULTATE
În 2019, datorită utilizării de plastic reciclat am evitat 3670 tone de plastic virgin. Până la finalul anului 2020, gama Fructis va avea în Europa și SUA recipiente din 100% plastic reciclat. Utilizarea plasticului reciclat va evita 7000 tone de plastic virgin în 2020. Până în 2025, toate ambalajele noastre vor fi făcute cu 100% plastic reciclat și toate ambalajele noastre vor fi reciclabile, reutilizabile sau compostabile, evitând 37.000 tone de plastic virgin anual.

COMUNITATEA
Ne asociem cu ONG-ul Plastics for Change și vom recicla tone de plastic și vom asigura colectorilor de deșeuri din India venituri stabile și acces la servicii sociale. Suntem de părere că este responsabilitatea noastră  să încurajăm consumatorii să recicleze. În acest fel, vom reduce deversările de plastic în mediu.


Cum reciclăm plasticul?
Plasticul reciclabil este colectat, curățat și sortat în funcție de tipul său. Apoi, este mărunțit, spălat, topit și reformat în tablete sau granulat. Acest plastic granulat este folosit pentru a face noi ambalaje. Grupul L'Oréal a creat un consorțiu cu CARBIOS pentru a dezvolta biotehnologia în domeniul reciclării.* 

Garnier va utiliza rezultatul acestui proces când va proiecta noi ambalaje, ajutând la promovarea economiei circulare.

*CARBIOS a dezvoltat un proces enzimatic de bio-reciclare a plasticului care sparge polimerii înapoi în componentele de bază (monomeri) care au fost folosite pentru a-l crea. Odată separați și purificați, monomerii pot fi utiliați din nou pentru a crea plastic cu o performanță similară plasticului virgin, fără a-și pierde din valoare pe parcursul procesului de reciclare.


Cum se refolosește ambalajul?
Garnier se angajează să promoveze sisteme reutilizabile și reîncărcabile, prin încheierea unor noi parteneriate și modele. Ne-am asociat cu LoopTM (în Franța) pentru a proiecta platforme de cumpărături inovative, care înlocuiesc ambalajele de plastic unică folosință cu cele reutilizabile de lungă durată.


Ce este plasticul virgin?
Plasticul virgin este plastic nou fabricat, care nu a mai fost folosit anterior pentru un produs sau nu a mai fost procesat. Fabricile de reciclare iau plasticul virgin aruncat de către consumatori și îl folosesc pe post de materie primă.

Garnier are ca obiectiv salvarea a 37.000 tone de plastic virgin anual. Ne reinventăm ambalajele, astfel încât să fie reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025. Până atunci, toate ambalajele noastre vor fi făcute cu 0 plastic virgin, folosind în schimb 100% plastic PCR sau plastic bio-proiectat.


Cum reduce Garnier greutatea ambalajelor sale?
Garnier se angajează să reducă greutatea și dimensiunea ambalajelor, prin reproiectarea capacelor și recipientelor din plastic și reducerea dimensiunilor plicurilor (de exemplu, plicurile măștilor șervețel). De asemenea, inovăm în direcția dezvoltării unor noi ambalaje fără plastic și căutăm noi alternative pentru înlocuirea ambalajelor de unică folosință.

Prin reducerea greutății ambalajelor noastre din plastic, am salvat mai mult de 592 tone de plastic virgin în 2019. Vom continua să facem ambalajele noastre din plastic din ce în ce mai ușoare, ajungând la 858 tone de plastic salvate în 2020.