green beauty
Mai multă energie regenerabilăÎn ultimii 15 ani, am redus consumul de apă în spațiile
noastre industriale cu 45%, iar emisiile de carbon cu 72%.
Până în 2025, 100% din spațiile noastre industriale vor fi
neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon, prin
folosirea doar a energiei regenerabile.Cum se reduc emisiile de CO2?
Toate fabricile noastre au lucrat continuu pentru reducerea emisiilor de carbon, prin creșterea eficienței energiei obținute printr-un mai bun design al clădirilor și prin izolație, dar și prin utilizarea tehnologiilor energetice eficiente în procesele industriale și, nu în ultimul rând, prin aprovizionarea cu mai multă energie regenerabilă. Aceste eforturi ne-au condus către reducerea amprentei de carbon cu 72% între 2005-2019.

Mai departe, obiectivul nostru este ca toate spațiile noastre industriale să devină neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2025. Vom reuși acest lucru prin adoptarea celor mai potrivite tehnologii pentru fiecare spațiu industrial: biometanizare, panouri solare, biomasă, energie eoliană etc.


Cum se reduce consumul de energie?
În fabricile și centrele noastre de distribuție, vom continua să optimizăm consumul de energie, cu obiectivul de a folosi 100% energie regenerabilă până în 2025.


Ce este o fabrică sustenabilă?
O fabrică sustenabilă folosește energie regenerabilă și are emisii neutre de carbon.a


Cum se reduce consumul de apă?
Garnier regândește modul în care se conumă apa în cadrul spațiilor sale industriale, astfel încât să reducă volumul de apă consumată în scop industrial. Avem deja 3 fabrici "waterloop", unde 100% din apa industrială consumată (pentru curățare și răcire, de exemplu) este re-tratată, reciclată sau reutilizată. Nu mai avem nevoie de apă proaspătă pentru aceste proecese.

Prin tratarea și reutilizarea apei de înaltă calitate într-un circuit intern, am reușit să reducem consumul de apă și impactul de mediu al fabricii. Cele trei fabrici "waterloop" au economisit mai mult de 8 milioane de litri de apă în 2019, prin comparație cu 2018, și au inspirat multe alte fabrici din întreaga lume.


Cum reduce Garnier impactul emisiilor de carbon?
Ca parte din eforturile noastre constante de reducere a impactului de mediu, vom susține toate spațiile indutriale Garnier să devină neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon și să adopte 100% energie regenerabilă în următorii 5 ani.