green beauty

Mai multe ingrediente și formule sustenabileÎn 2019, noile noastre formule pentru
șampoane și produse de îngrijire a părului
au atins în medie 91% biodegradabilitate*.
Până în 2025, vom produce noi formule eficiente,
cu ajutorul Științei Verzi, cum ar fi biotehnologia.

*Conform OECD 301 sau teste echivalente.Ce înseamnă aprovizionare responsabilă?
Când Garnier își selectează producătorii, luăm în considerare aspectele etice, impactul social și de mediu. Vrem ca ingredientele noastre să fie produse și recoltate într-o manieră responsabilă și sustenabilă. Aceasta include fermierii, pământul pe care se plantează culturile, practicile agricole, comunitățile locale și multe alte aspecte ale aprovizionării.


De ce este importantă aprovizionarea responsabilă?
Garnier este de părere că aprovizionarea responsabilă este importantă, deoarece obiectivul nostru este de a ne asigura că materialele noastre se vor regenera în mod abundent, sporind biodiversitatea și reducând impactul asupra schimbărilor climatice.


Cum putem proteja biodiversitatea?
Prin programe precum Programul de Bunăstare a Albinelor, Garnier se aprovizonează în mod responsabil cu toate ingredientele ce provin de la albine, prin intermediul unei rețele de apicultori și furnizori responsabili. Un alt exemplu este Programul de Aprovizionare Responsabilă în parteneriat cu PRONATURA, ajutând 23 de familii din Mexic să adopte practici agricole organice, incluzând inițiative de protejare a biodiversității rezervațiilor din jurul fermelor lor.


Care este strategia Garnier pentru aprovizionare responsabilă?
Ne străduim ca 100% dintre ingredientele noastre regenerabile să fie aprovizionate în mod responsabil până în 2022. Ne angajăm să protejăm biodiversitatea și planeta, prin utilizarea Științei Verzi, pentru a oferi consumatorilor noștri același nivel de performanță înaltă a produselor, în timp timp ce ne asigurăm că fiecare produs Garnier este mai sustenabil.

Astăzi, mai mult de jumătate dintre ingredientele Garnier provin din surse sustenabile. Până în 2025, ne propunem ca 100% din ingredientele noastre regenerabile să fie aprovizionate responsabil. Aprovizionarea responsabilă este o prioritate și din punctul de vedere al ambalajelor. În 2019, 100% dintre cutiile noastre de carton și instrucțiunile de folosire ale produselor au o certificare a sustenabilității pădurilor (FSC).


Cum devine Garnier un brand mai verde?
Am dezvoltat noi formule cu 98% ingrediente de origine naturală și o gamă de produse pentru îngrijirea tenului cu certiificare organică ECOCERT și am redus constant amprenta de mediu a produselor nostre. În spațiile noastre industriale, am redus semnificativ emisiile de CO2 și consumul de apă. Ne aprovizionăm cu din ce în ce mai multe dintre ingredientele noastre naturale în mod responsabil în fiecare zi, având produse cu ingrediente de origine naturală în toate categoriile noastre.

În 2019 am lansat o nouă gamă pentru îngrijirea tenului cu certificare organică. Am îmbunătățit performanța sustenabilă a fabricilor noastre și am redus utilizarea plasticului virgin în timp ce am crescut reciclabilitatea ambalajelor.


Ce este Știința Verde?
Știința Verde acoperă toate cunoștințele științifice, incluzând transformarea materiilor prime naturale în ingrediente naturale de înaltă performanță, prin procese precum extracția sau fermentarea, realizate într-o manieră sustenabilă ce respectă mediul înconjurător. Garnier valorifică cele mai recente cunoștințe științifice pentru a canaliza puterea naturii în produsele noastre sustenabile de înaltă performanță.


Ce este cultivarea verde?
Practicile agricole care promovează producția de materii prime naturale într-o manieră care protejează ecosistemele și reduce impactul asupra mediului. Acestea se pot referi la reducerea consumului de apă, a emisiilor de carbon și a deșeurilor.


Cum să fii responsabil din punct de vedere beauty?
Garnier a fost un pionier al mișcării de transparență, dezvăluind proveniența ingredientelor noastre începând cu 2017. În 2020, pătrundem pe un teritoriu nou, prin dezvăluirea impactului social și de mediu al produselor noastre, prin intermediul unui nou proces ambițios de etichetare.

Ne aprovizionăm cu din ce în ce mai multe dintre ingredientele noastre naturale în mod responsabil în fiecare zi, având produse cu ingrediente de origine naturală în toate categoriile noastre, incluzând o nouă gamă de îngrijire a tenului cu certificare organică.

Strategia Green Beauty ne va ajuta să progresăm în continuare, prin abordarea de la un capăt la celălalt a frumuseții. Aceasta include angajamente de îmbunătățire a impactului social și de mediu al produselor noastre pe tot parcursul vieții lor, ajutând la păstrarea resurselor naturale, valorificând energia regenerabilă și prin prevenirea risipei.


Ce înseamnă mai multe formule sustenabile?
Prin evaluări ale ciclului de viață, laboratoarele noastre măsoară impactul de mediu al produselor noastre pe mulți ani. Ne concentrăm asupra îmbunătățirii biodegradabilității formulelor noastre, reducerii consumului de apă și a impactului produselor noastre asupra mediului acvatic.