Crema cu protectie solara

Soarele este echivalent pentru multi dintre noi cu o piele bronzată si activitati desfasurate in aer liber. Insa expunerea neprotejata la radiatiile UV este principala cauza a cazurilor de cancer de piele. Desi nu este singura masura de protejare a pielii de daunele provocate de razele soarelui, folosirea unei creme cu SPF, precum cele din gama Ambre Solaire de la Garnier, este cea mai importanta, alaturi de evitarea expunerii in perioadele in care acestea au cea mai mare intensitate. Soarele emite radiatii ultraviolete (UV) care nu sunt vizibile cu ochiul liber, dar care sunt periculoase pentru piele. Radiatiile sunt de doua tipuri, UVA, care patrund adanc in piele si provoaca imbatranirea acesteia, si UVB, care ating doar epiderma si pot provoca arsuri solare. Radiatiile UVB sunt de o mie de ori mai puternice decat UVA.

arata (2)rezultat(e)

tip

SPF

Nevoie

brand

Tipuri de creme cu protectie solara

Cremele de protectie solara se impart, in functie de ingredientele din formula lor, in:

  • chimice, care folosesc diversi compusi, precum avobenzona, pentru a absorbi radiatiile UV si a le transforma in caldura. O crema cu protectie solara de acest tip are o textura lejera si se absoarbe rapid in piele

  • fizice, sau cu ecran mineral. O crema cu protectie solara de acest tip contine substante precum dioxidul de titan sau oxidul de zinc si actioneaza prin crearea unei bariere fizice care reflecta razele soarelui

  • hibride, o combinatie intre o crema SPF chimica si una cu filtre fizice. O astfel de crema cu SPF ofera o protectie cu spectru larg, iar textura ei nu este la fel de densa ca cea a unui produs cu ecran mineral.

Cum sa alegi crema cu SPF in functie de pielea ta

In primul rand, ia in considerare tipul tau de piele. Daca ai pielea uscata, alege o crema cu SPF care contine si ingrediente precum acid hialuronic sau glicerina, pentru un plus de hidratare, in timp ce, daca ai pielea sensibila, este recomandat sa alegi produse cu filtre minerale hipoalergenice.


Pentru pielea grasa sunt indicate creme SPF cu textura lejera, pe baza de apa, care sa nu infunde porii si sa nu suprasolicite glandele sebacee. In cazul pielii mixte, opteaza pentru o crema cu protectie solara care sa controleze aspectul lucios in zona T (frunte, nas, barbie) si sa hidrateze restul tenului. Pentru pielea matura, cauta o crema de zi cu SPF care sa fie îmbogatita cu ingrediente antirid precum peptidele si vitamina C.


Pe de alta parte, este recomandat sa iei in considerare si factorul de protectie solara. SPF indica nivelul de protectie pe care o poate oferi un produs de ingrijire. Exista mai multe niveluri de SPF, in functie de procentul de radiatii UVB pe care le blocheaza: 

  • 6 - 10, care ofera o protectie scazuta

  • 15 - 25, ce indica o protectie medie

  • 30 - 50, cu protectie ridicata

  • protectie SPF peste 50, respectiv foarte ridicata. In general, o crema protectie solara copii sau una pentru pielea foarte sensibila are un SPF de peste 50.

Creme cu SPF - Cand este indicat sa le folosim

Raspunsul este unul foarte simplu, zilnic, chiar si in zilele innorate. Foloseste crema de plaja cand vrei sa te bronzezi, mergi la piscina, te plimbi pe jos sau cu bicicleta. Crema cu SPF este indispensabila pentru a-ti proteja pielea in diferite medii si circumstante.


Aplica produsul pe corp si pe fata inainte sa iesi din casa si reaplica-l la fiecare doua ore, mai ales dupa ce ai inotat sau ai practicat o activitate fizica. Astfel, iti poti mentine sanatatea pielii, in timp ce te bucuri de razele soarelui.