Protectii solare cu SPF 50+ pentru ten

Pielea fetei este cea mai expusa radiațiilor ultraviolete, de aceea protectia solara devine esentiala pentru mentinerea sanatatii si frumusetii ei. Iar, dintre toate optiunile de produse cu protectie solara, cele cu SPF 50+ sunt cele mai bune pentru ten. SPF (Sun Protection Factor) este un indice utilizat in industria cosmetica pentru a desemna nivelul de protectie solara pe care il poate oferi un produs de ingrijire a pielii sau parului. In ceea ce priveste tenul, poti opta pentru o crema cu protectie solara, un serum cu protectie solara sau un spray cu SPF de: 15 - 25 (asigura o protectie medie) 30 - 50 (asigura o protectie ridicata) 50 + (asigura o protectie foarte ridicata).

arata (8)rezultat(e)

SPF

brand

tip

Nevoie

Tipuri de produse cu SPF peste 50

Cele mai folosite produse in rutina de ingrijire zilnica sunt:

  • cremele de protectie solara 50, care sunt, de obicei, potrivite pentru utilizare zilnica. Acestea contin frecvent si ingrediente hidratante, care ajuta la mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii. Pentru corp, poti alege o crema plaja SPF 50, iar, pentru fata, una cu acelasi indice, care sa se potriveasca tipului tau de ten.

  • sprayurile Garnier SPF 50 sunt foarte practice, in special pentru aplicarea pe zone mai mari ale corpului. Daca ai ales un astfel de produs, asigura-te ca il aplici uniform, pentru o protectie cat mai eficienta.

  • lotiunile de plaja cu SPF 50 au o textura foarte fluida. Ca in cazul tuturor produselor de protectie solara, daca folosesti o lotiune pentru plaja SPF 50, reaplic-o la fiecare doua ore, pentru a-si mentine eficienta.

  • serumurile cu SPF 50 fata, care au o textura lejera, sunt non-comedogenice si sunt potrivite pentru utilizare zilnica, inclusiv sub produsele de machiaj.

Beneficiile produselor cu SPF ridicat

Principalul beneficiu al produselor cu SPF 50 spray, crema, lotiune ori serum este acela ca ofera o protectie maxima impotriva arsurilor solare. Acest lucru este deosebit de important in cazul expunerii prelungite la soare. De asemenea, in cazul celor mici, este mereu indicat sa folosesti produse cu SPF 50 formulate special pentru copii, pentru ca au pielea foarte sensibila. Produsele cu SPF 50+ pot fi mai eficiente si pentru prevenirea imbatranirii premature a pielii, care se poate manifesta prin aparitia liniilor fine, a ridurilor, precum si a petelor pigmentare. Cremele cu SPF 50 contribuie, totodata, la reducerea riscului de a dezvolta cancer de piele, cel mai frecvent asociat cu expunerea excesiva la radiatiile ultraviolete. Nu in ultimul rand, produsele cu SPF 50+ sunt potrivite pentru pielea sensibila, reducand riscul de iritatii si reactii cutanate.

Produsele cu SPF peste 50 - Cand este indicat sa le folosim

Foloseste produsele cu SPF 50+ in orele in care intensitatea soarelui este cea mai mare, de obicei, intre 10.00 - 16.00, in sezonul estival. De asemenea, poti folosi astfel de produse in timpul activitatilor in aer liber prelungite ori daca te afli in zone cu soare intens. Daca incluzi aceste produse in rutina de ingrijire zilnica, vei putea sa-ti mentii sanatatea pielii pe termen lung.