Diferentele dintre puncte negre, pete si acnee: cum sa combateti aceste imperfectiuni! Diferentele dintre puncte negre, pete si acnee: cum sa combateti aceste imperfectiuni!

Punctele negre, acneea si petele: care este diferenta intre ele si cum le poti vindeca?

Intelegeti care sunt diferentele dintre punctele negre, pete si acnee si invatati care este cea mai buna cale de a trata imperfectiunile inestetice! Descoperiti cele mai bune ingrediente si produse pentru a va crea rutina ideala de ingrijire a pielii si pentru a va ajuta sa obtineti un ten curat si proaspat.

Imperfectiunile pielii* pot face ravagii cu tenul vostru, va pot indemna sa folositi crema antiseptica si va pot scadea increderea in sine. Fie ca aveti doar ocazional *puncte negre*, fie ca duceti o lupta pe termen lung cu pielea voastra, este important sa intelegeti cu ce fel de *pete* aveti de-a face.

Cuprins

Care este diferenta dintre punctele negre si alte pete?

Toate imperfectiunile afecteaza tenul, dar in timp ce unele sunt rosii si inflamate, altele sunt mai putin vizibile. *Punctele negre* sunt cauzate de *porii blocati*. Ele stau chiar sub suprafața pielii si, dupa cum le spune si numele, au un *cap negru*. Spre deosebire de alte tipuri de pete, acestea sunt deschise, ceea ce inseamna ca atunci cand aerul loveste suprafata, acesta innegrestii porii. *Punctele albe * sunt asemanatoare punctelor negre fiind cauzate de porii înfundati - dar în acest caz, se afla in intregime sub suprafata pielii. Aerul nu poate ajunge la ele, deci au aceeasi culoare cu pielea ta, dar creeaza o umflatura mica, uneori dureroasa. * Acneea* se formeaza adanc sub suprafata pielii. Umflaturile cauzate de acnee sunt insotite de o senzatie de palpitare dureroasa si, spre deosebire de * cosurile* traditionale, nu au cap. Acneea este, de asemenea, legata de dezechilibrele hormonale. Ca atare, daca sunteti predispus la acnee, aceasta apare adesea in jurul perioadei menstruatiei si e localizata de obicei pe jumatatea inferioara a fetei in jurul barbiei si pe linia maxilarului. Nu stoarceti cosurile niciodata, deoarece se pot infecta cu usurinta. Cosurile clasice se numesc pustule. Sunt dure, rosii si au adesea un mijloc alb sau galben care incita sa le storci. Bineinteles, cel mai bine este sa eviti sa cedezi acestei tentatii, deoarece poat ramane cicatrici.

Cel mai bun mod de a aborda punctele negre, acneea si cosurile

Obiceiurile tale de zi cu zi pot avea un efect urias asupra pielii tale. Folosirea unui produs de curatare delicat precum Garnier’s Pure Active Cleansing Gel dimineata si seara va oferi o baza buna pentru ingrijirea fetei. De asemenea, ar trebui sa luati în considerare utilizarea zilnica a unui toner adaptat tipului vostru de piele, deoarece va ajuta la inlaturarea murdariei, a uleiului si a celulelor moarte ale pielii de pe suprafata pielii voastre. Crema hidratanta este un alt element esential, deoarece pielea uscata poate duce la iritatii care pot agrava eruptia - incercati o crema hidratanta usoara, care este adaptata tipului vostru de piele. Aceata va poate oferi o hidratare durabila fara a va infunda porii. In cele din urma, ar trebui sa introduceti si crema de soare in rutina de ingrijire a pielii dimineata. Pentru o ingrijire suplimentara de cateva ori pe saptamana, incercați sa folositi o masca de fata pentru a va mentine pielea proaspata si revitalizata. O masca delicata din argila care contine carbune, cum ar fi Pure Active 3in1 Charcoal va scoate in mod natural murdaria si excesul de ulei, ajutand la prevenirea punctelor negre. In plus, o puteti folosi ca si scrub dupa care va spati! Pentru obtinerea celor mai bune rezultate, puteti utiliza, de asemenea, Pure Active Strips sau Pure Active Peel-Off Mask o data sau de doua ori pe saptamana.

Intelegerea pielii voastre este primul pas in gestionarea punctelor negre, a acneei si a cosurilor.

Odata ce ati aflat terminologia, este timpul sa stabiliti o rutina de ingrijire a pielii care sa va mentina pielea hidratata si echilibrata, facilitand in cele din urma gestionarea eruptiilor.