09Olia ApplicationNancy1000x1000 2 1 1 09Olia ApplicationNancy1000x1000 2 1 1

Cum sa evitati vopsirea neuniforma a parului? 3 sfaturi pentru a va uniformiza culoarea parului!

Vopsirea neuniforma a parului este cauzata de o serie de factori, de la porozitatea parului pana la tipul de vopsea pe care il folositi. Preveniti vopsirea neuniforma atunci cand va colorati parul acasa urmand cele trei sfaturi simple.

Cand vine vorba de vopsirea neuniforma a parului, este mult mai usor sa eviti din start acest lucru decat sa incerci sa uniformizezi acel amestec de culoare odata ce vopsirea nu a mers bine. Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va feri de ea. Iata cum puteti sa evitati *vopsirea neuniforma a parului*:

Cuprins

Sfat 1) Pentru a reduce riscul de vopsire neuniforma, verificati-va porozitatea parului ...

Ce face ca vopsirea sa fie neuniforma? Daca absorbtia vopselei variaza pe diferite sectiuni ale parului, vopsirea va fi neuniforma. Porozitatea parului vostru se refera la capacitatea sa de a absorbi sau elibera elemente și este legata de nivelul de deteriorare a parului. Acest lucru se aplica in special cuticulelor de la suprafata parului, care sunt deschise daca parul este deteriorat. Este mai usor pentru vopsea sa intre si, astfel sfarsesc prin a primi mai multa culoare si sa arate mai intunecate decat alte fire - asta este ceea ce va face *parul sa ramana vopsit neuniform*. Semnele care iti arata o porozitate ridicata sunt rugozitate la atingere si suvite care absorb mult balsam, dar care totusi raman uscate dupa aceea.
Din fericire, poti lucra la porozitatea parului tau pentru a obtine *o vopsire uniforma* pentru buclele tale. Pastreaza-ti parul intr-o stare mai buna utilizand regulat mastile reconstructive care va pot imbunatatii firele poroase in mod dramatic. Folositi masca cel putin saptamanal inaintea sedintei de vopsire si aveti grija ca ultimul tratament sa fie cu 2-3 zile inainte de a va vopsi efectiv parul.

Sfat 2) Ajustati timpul de vopsire ...

Daca aveti probleme legate de porozitate sau reziduuri, va trebui sa ajustati timpul de vopsire pentru a compensa faptul ca unele parti vor absorbi mai rapid vopseaua. Aplicati mai intai vopseaua pe partile cu porozitate medie sau scazuta a parului - de obicei acestea vor fi mai intai radacinile, apoi pe straturile inferioare care sunt de obicei protejate de mediul inconjurator sau de procesele de coafare. Apoi, aplicati-o pe sectiunile mai expuse, apoi pe varfuri - care tind sa fie cele mai poroase.

Sfat 3) Folositi vopseaua potrivita ...

Nu toate vopselele de par transfera culoarea in fire in acelasi mod. Vopselele imbogatite cu ulei, cum ar fi Olia, sunt de obicei mai bune la transportarea moleculelor de culoare catre fire si la distribuirea uniforma a culorii prin par. Bonus: de asemenea, uleiurile iti trateaza parul si ii imbunatatesc starea. Deci, utilizati vopseaua potrivita si aplicati-o uniform pentru a obtine o culoare bogata si vibranta peste tot.