first fixed slider

NE ANGAJĂM PENTRU FRUMUSEȚE MAI SUSTENABILĂ PENTRU MAI MULȚI DINTRE NOI

În calitate de unul dintre brandurile global al frumuseții naturale, avem oportunitatea de a avea un impact pozitiv, conducând către frumusețe sustenabilă accesibilă pentru toți.

ANGAJAMENTELE NOASTRE PENTRU SUSTENABILITATE ÎN 5 PAȘI

Mai multă aprovizionare responsabilă cu ingrediente

Susținem 670 de comunități, prin intermediul Programului nostru de Aprovizionare Responsabilă cu ingrediente. Până în 2025, acesta va include 800 de comunități.

DESCOPERĂ MAI MULT

1 MoreSolidaritySourcing
2 GreenSciencesFormulas

Mai multe ingrediente și formule sustenabile

În 2019, noile noastre formule pentru îngrijirea părului au atins în medie 91% biodegradabilitate*. Până în 2025, vom produce noi formule eficiente, cu ajutorul Științei Verzi, cum ar fi biotehnologia. *Conform OECD 301 sau teste echivalente.

DESCOPERĂ MAI MULT

Mai multe ambalaje reciclate & reciclabile

În 2019, datorită utilizării plasticlui reciclat, am salvat 3670 tone de plastic virgin. Până la finalul anului 2020, gama Fructis va avea în Europa și SUA recipiente din 100% plastic reciclat. Până în 2025, toate ambalajele noastre vor fi făcute din 100% plastic reciclat și vor fi 100% reciclabile, reîncărcabile sau reutilizabile.

DESCOPERĂ MAI MULT

3 MoreRecycledRecyclablePackagings
4 MoreRenewableEnergies

Mai multă energie regenerabilă

Din 2005, fabricile și centrele noastre de distribuție au redus consumul de apă cu 45% și emisiile de CO2 cu 72%. Până în 2025, 100% din spațiile noastre industriale vor fi neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon.

DESCOPERĂ MAI MULT

Mai multe acțiuni împotriva poluării cu plastic

Garnier a încheiat un parteneriat cu Ocean Conservancy, pentru a lupta împotriva polării cu plastic a oceanelor, mobilizând 355 de angajați pentru Ziua Inernațională a Țărmurilor.

DESCOPERĂ MAI MULT

5 MoreActionstoFightPlasticPollution

Raport de Progres în Sustenabilitate 2022

Pentru a descoperi mai multe despre acțiunile noastre, îți punem la dispoziție primul nostru Raport de Progres în Sustenabilitate, în care poți găsi informații transparente despre practicile noastre.

first fixed slider

Mai multă aprovizionare responsabilă

În 2019 am susținut 670 de comunități din întreaga lume, prin intermediul Programului nostru de Aprovizionare Responsabilă. Până în 2025, acesta va include 800 de comunități.

Cum ajută Garnier fermierii?
Programul de Aprovizionare Responsabilă oferă oamenilor acces la muncă și la un venit sustenabil. Ne angajăm să implementăm procese de aprovizionare responsabilă de-a lungul lanțului nostru de distribuție, căutând să susținem fermierii și lucrătorii pentru a-și îmbunătăți veniturile și traiul. De asemenea, punem la dispoziție și traininguri pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească abilitățile în domeniul agriculturii și le oferim cele mai noi cunoștințe referitoare la agricultura organică.


Cum ajută Garnier economia locală?
Facilităm accesul la servicii de sănătate sau la mecanisme de protecție a bunăstării pentru mulți dintre micii noștri antreprenori. În 2019, Programul nostru de Aprovizionare Responsabilă a susținut 670 de comunități ce se confruntă cu provocări sociale sau financiare să acceseze locuri de muncă și venituri echitabile. De asemenea, ne-am asociat cu ONG-uri pentru a ajuta la susținerea comunităților prin intermediul responsabilității sociale sau a unor programe de aprovizionare responsabilă la nivel mondial.

Mai multe ingrediente și formule sustenabile

În 2019, noile noastre formule pentru șampoane și produse de îngrijire a părului au atins în medie 91% biodegradabilitate*. Până în 2025, vom produce noi formule eficiente, cu ajutorul Științei Verzi, cum ar fi biotehnologia. *Conform OECD 301 sau teste echivalente.

Ce înseamnă aprovizionare responsabilă?
Când Garnier își selectează producătorii, luăm în considerare aspectele etice, impactul social și de mediu. Vrem ca ingredientele noastre să fie produse și recoltate într-o manieră responsabilă și sustenabilă. Aceasta include fermierii, pământul pe care se plantează culturile, practicile agricole, comunitățile locale și multe alte aspecte ale aprovizionării.


De ce este importantă aprovizionarea responsabilă?
Garnier este de părere că aprovizionarea responsabilă este importantă, deoarece obiectivul nostru este de a ne asigura că materialele noastre se vor regenera în mod abundent, sporind biodiversitatea și reducând impactul asupra schimbărilor climatice.


Cum putem proteja biodiversitatea?
Prin programe precum Programul de Bunăstare a Albinelor, Garnier se aprovizonează în mod responsabil cu toate ingredientele ce provin de la albine, prin intermediul unei rețele de apicultori și furnizori responsabili. Un alt exemplu este Programul de Aprovizionare Responsabilă în parteneriat cu PRONATURA, ajutând 23 de familii din Mexic să adopte practici agricole organice, incluzând inițiative de protejare a biodiversității rezervațiilor din jurul fermelor lor.


Care este strategia Garnier pentru aprovizionare responsabilă?
Ne străduim ca 100% dintre ingredientele noastre regenerabile să fie aprovizionate în mod responsabil până în 2022. Ne angajăm să protejăm biodiversitatea și planeta, prin utilizarea Științei Verzi, pentru a oferi consumatorilor noștri același nivel de performanță înaltă a produselor, în timp timp ce ne asigurăm că fiecare produs Garnier este mai sustenabil. Astăzi, mai mult de jumătate dintre ingredientele Garnier provin din surse sustenabile. Până în 2025, ne propunem ca 100% din ingredientele noastre regenerabile să fie aprovizionate responsabil. Aprovizionarea responsabilă este o prioritate și din punctul de vedere al ambalajelor. În 2019, 100% dintre cutiile noastre de carton și instrucțiunile de folosire ale produselor au o certificare a sustenabilității pădurilor (FSC).


Cum devine Garnier un brand mai verde?
Am dezvoltat noi formule cu 98% ingrediente de origine naturală și o gamă de produse pentru îngrijirea tenului cu certiificare organică ECOCERT și am redus constant amprenta de mediu a produselor nostre. În spațiile noastre industriale, am redus semnificativ emisiile de CO2 și consumul de apă. Ne aprovizionăm cu din ce în ce mai multe dintre ingredientele noastre naturale în mod responsabil în fiecare zi, având produse cu ingrediente de origine naturală în toate categoriile noastre. În 2019 am lansat o nouă gamă pentru îngrijirea tenului cu certificare organică. Am îmbunătățit performanța sustenabilă a fabricilor noastre și am redus utilizarea plasticului virgin în timp ce am crescut reciclabilitatea ambalajelor.


Ce este Știința Verde?
Știința Verde acoperă toate cunoștințele științifice, incluzând transformarea materiilor prime naturale în ingrediente naturale de înaltă performanță, prin procese precum extracția sau fermentarea, realizate într-o manieră sustenabilă ce respectă mediul înconjurător. Garnier valorifică cele mai recente cunoștințe științifice pentru a canaliza puterea naturii în produsele noastre sustenabile de înaltă performanță.


Ce este cultivarea verde?
Practicile agricole care promovează producția de materii prime naturale într-o manieră care protejează ecosistemele și reduce impactul asupra mediului. Acestea se pot referi la reducerea consumului de apă, a emisiilor de carbon și a deșeurilor.


Cum să fii responsabil din punct de vedere beauty?
Garnier a fost un pionier al mișcării de transparență, dezvăluind proveniența ingredientelor noastre începând cu 2017. În 2020, pătrundem pe un teritoriu nou, prin dezvăluirea impactului social și de mediu al produselor noastre, prin intermediul unui nou proces ambițios de etichetare. Ne aprovizionăm cu din ce în ce mai multe dintre ingredientele noastre naturale în mod responsabil în fiecare zi, având produse cu ingrediente de origine naturală în toate categoriile noastre, incluzând o nouă gamă de îngrijire a tenului cu certificare organică. Strategia Green Beauty ne va ajuta să progresăm în continuare, prin abordarea de la un capăt la celălalt a frumuseții. Aceasta include angajamente de îmbunătățire a impactului social și de mediu al produselor noastre pe tot parcursul vieții lor, ajutând la păstrarea resurselor naturale, valorificând energia regenerabilă și prin prevenirea risipei.


Ce înseamnă mai multe formule sustenabile?
Prin evaluări ale ciclului de viață, laboratoarele noastre măsoară impactul de mediu al produselor noastre pe mulți ani. Ne concentrăm asupra îmbunătățirii biodegradabilității formulelor noastre, reducerii consumului de apă și a impactului produselor noastre asupra mediului acvatic.

Mai multe ambalaje reciclate & reciclabile

Până în 2025 Garnier își propune ca toate ambalajele să fie făcute din plastic reciclat în proporție de 100%, evitând 37.000 tone de plastic virgin. Pentru prima noastră gamă organică de îngrijire a tenului lansăm prima generație de recipiente care conțin carton și primele șampoane solide cu 0 ambalaj din plastic.

Ce plastic poate poate fi reciclat?
Majoritatea plasticelor pe care le folosește Garnier în ambalaje sunt PET (Tereftalatul de Polietilenă), PP (Polipropilenă) sau PE (Polietilenă). Aceste materiale pot fi reciclate și reutilizate de mai multe ori și sunt cele mai des reciclate materiale de plastic din lume. Plasticul PCR (Plastic Reciclat Post-Consum) este plastic reciclat din deșeurile provenite din consumarea produselor. Garnier se angajează să folosească 100% plastic PCR sau plastic bio-proiectat până în 2025. Suntem de părere că este responsabilitatea noastră să creștem gradul de conștientizare asupra părților reciclabile din produsele noastre. Dezvoltăm videouri și tutoriale pentru diferite tipuri de plastic și diferite fluxuri de reciclare.


Cum reduce Garnier utilizarea plasticului?
Ne-am bazat strategia de proiectare a ambalajelor eco pe următorii ani pe 4 piloni: folosirea materialelor reciclate, reproiectare și inovare, reutilizare și reciclare. INOVAȚII Câteva dintre inovațiile noastre pentru reducerea utilizării plasticului de care suntem foarte încântați se vor lansainternațional în 2020. Șamponul solid Botanic Therapy, soluția supremă "0 plastic", are un ambalaj făcut 100% din carton certificat FSC. PRODUSE EXISTENTE Obiectivul nostru este de a face ambalajele de plastic mai ușoare și de a le înlocui cu plastic reciclabil sau reciclat, în loc să folosim plastic virgin. Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de o sursă mare, preferabil locală, de plastic PCR și de alte materiale sustenabile. Prin colaborarea cu furnizorii și producătorii noștri de plastic, ajutăm la dezvoltarea unor surse consistente de plastic PCR, cu obiectivul de a ajunge la 100% plastic reciclat până în 2025. REZULTATE În 2019, datorită utilizării de plastic reciclat am evitat 3670 tone de plastic virgin. Până la finalul anului 2020, gama Fructis va avea în Europa și SUA recipiente din 100% plastic reciclat. Utilizarea plasticului reciclat va evita 7000 tone de plastic virgin în 2020. Până în 2025, toate ambalajele noastre vor fi făcute cu 100% plastic reciclat și toate ambalajele noastre vor fi reciclabile, reutilizabile sau compostabile, evitând 37.000 tone de plastic virgin anual. COMUNITATEA Ne asociem cu ONG-ul Plastics for Change și vom recicla tone de plastic și vom asigura colectorilor de deșeuri din India venituri stabile și acces la servicii sociale. Suntem de părere că este responsabilitatea noastră să încurajăm consumatorii să recicleze. În acest fel, vom reduce deversările de plastic în mediu.


Cum reciclăm plasticul?
Plasticul reciclabil este colectat, curățat și sortat în funcție de tipul său. Apoi, este mărunțit, spălat, topit și reformat în tablete sau granulat. Acest plastic granulat este folosit pentru a face noi ambalaje. Grupul L'Oréal a creat un consorțiu cu CARBIOS pentru a dezvolta biotehnologia în domeniul reciclării.* Garnier va utiliza rezultatul acestui proces când va proiecta noi ambalaje, ajutând la promovarea economiei circulare. *CARBIOS a dezvoltat un proces enzimatic de bio-reciclare a plasticului care sparge polimerii înapoi în componentele de bază (monomeri) care au fost folosite pentru a-l crea. Odată separați și purificați, monomerii pot fi utiliați din nou pentru a crea plastic cu o performanță similară plasticului virgin, fără a-și pierde din valoare pe parcursul procesului de reciclare.


Cum se refolosește ambalajul?
Garnier se angajează să promoveze sisteme reutilizabile și reîncărcabile, prin încheierea unor noi parteneriate și modele. Ne-am asociat cu LoopTM (în Franța) pentru a proiecta platforme de cumpărături inovative, care înlocuiesc ambalajele de plastic unică folosință cu cele reutilizabile de lungă durată.


Ce este plasticul virgin?
Plasticul virgin este plastic nou fabricat, care nu a mai fost folosit anterior pentru un produs sau nu a mai fost procesat. Fabricile de reciclare iau plasticul virgin aruncat de către consumatori și îl folosesc pe post de materie primă. Garnier are ca obiectiv salvarea a 37.000 tone de plastic virgin anual. Ne reinventăm ambalajele, astfel încât să fie reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025. Până atunci, toate ambalajele noastre vor fi făcute cu 0 plastic virgin, folosind în schimb 100% plastic PCR sau plastic bio-proiectat.


Cum reduce Garnier greutatea ambalajelor sale?
Garnier se angajează să reducă greutatea și dimensiunea ambalajelor, prin reproiectarea capacelor și recipientelor din plastic și reducerea dimensiunilor plicurilor (de exemplu, plicurile măștilor șervețel). De asemenea, inovăm în direcția dezvoltării unor noi ambalaje fără plastic și căutăm noi alternative pentru înlocuirea ambalajelor de unică folosință. Prin reducerea greutății ambalajelor noastre din plastic, am salvat mai mult de 592 tone de plastic virgin în 2019. Vom continua să facem ambalajele noastre din plastic din ce în ce mai ușoare, ajungând la 858 tone de plastic salvate în 2020.

Mai multă energie regenerabilă

În ultimii 15 ani, am redus consumul de apă în spațiile noastre industriale cu 45%, iar emisiile de carbon cu 72%. Până în 2025, 100% din spațiile noastre industriale vor fi neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon, prin folosirea doar a energiei regenerabile.

Cum se reduc emisiile de CO2?
Toate fabricile noastre au lucrat continuu pentru reducerea emisiilor de carbon, prin creșterea eficienței energiei obținute printr-un mai bun design al clădirilor și prin izolație, dar și prin utilizarea tehnologiilor energetice eficiente în procesele industriale și, nu în ultimul rând, prin aprovizionarea cu mai multă energie regenerabilă. Aceste eforturi ne-au condus către reducerea amprentei de carbon cu 72% între 2005-2019. Mai departe, obiectivul nostru este ca toate spațiile noastre industriale să devină neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2025. Vom reuși acest lucru prin adoptarea celor mai potrivite tehnologii pentru fiecare spațiu industrial: biometanizare, panouri solare, biomasă, energie eoliană etc.


Cum se reduce consumul de energie?
În fabricile și centrele noastre de distribuție, vom continua să optimizăm consumul de energie, cu obiectivul de a folosi 100% energie regenerabilă până în 2025.


Ce este o fabrică sustenabilă?
O fabrică sustenabilă folosește energie regenerabilă și are emisii neutre de carbon.


Cum se reduce consumul de apă?
Garnier regândește modul în care se conumă apa în cadrul spațiilor sale industriale, astfel încât să reducă volumul de apă consumată în scop industrial. Avem deja 3 fabrici "waterloop", unde 100% din apa industrială consumată (pentru curățare și răcire, de exemplu) este re-tratată, reciclată sau reutilizată. Nu mai avem nevoie de apă proaspătă pentru aceste proecese. Prin tratarea și reutilizarea apei de înaltă calitate într-un circuit intern, am reușit să reducem consumul de apă și impactul de mediu al fabricii. Cele trei fabrici "waterloop" au economisit mai mult de 8 milioane de litri de apă în 2019, prin comparație cu 2018, și au inspirat multe alte fabrici din întreaga lume.


Cum reduce Garnier impactul emisiilor de carbon?
Ca parte din eforturile noastre constante de reducere a impactului de mediu, vom susține toate spațiile indutriale Garnier să devină neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon și să adopte 100% energie regenerabilă în următorii 5 ani.

Mai multe acțiuni împotriva poluării cu plastic

În 2019, Garnier a încheiat un parteneriat cu Ocean Conservancy, pentru a lupta împotriva polării cu plastic a oceanelor. Pe 21 septembrie am mobilizat 355 de angajați pentru Ziua Inernațională a Țărmurilor.

Ce acțiuni va întreprinde Garnier pentru a proteja oceanul?
Pentru a avea un impact pozitiv dincolo de industria de beauty, ne-am alăturat Ocean Conservancy, un ONG care se ocupă de curățarea țărmurilor de mai bine de 30 de ani. Împreună vom crește gradul de conștientizare a importanței curățării oceanelor și plajelor. De asemenea, ne-am asociat și cu Plastics for Change pentru a ajuta comunitatea de colectori de deșeuri din India să fie recompensată cu venituri echitabile pentru plasticul colectat, pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și pentru a promova reciclarea.


Ce este poluarea cu plastic?
Poluarea cu plastic a devenit o provocare apăsătoare a ultimelor decenii. Astăzi, mai mult de 350 milioane de tone de plastic sunt produse anual și doar 20% din deșeurile de plastic sunt reciclate la nivel mondial. Restul devin deșeuri care poluează mediul înconjurător. Astăzi, peste 75% din plasticul produs în lume devine deșeu. Poluarea cu plastic afectează fauna și ecosistemele naturale și contribuie la schimbările climatice.


Cât de mult plastic este în ocean?
Până la 12.7 milioane de tone de plastic sunt deversate în ocean în fiecare an. Până în 2050, oamenii de știință au estimat că plasticul va depăși în greutate peștele din ocean. În fiecare minut, lumea deversează în ocean echivalentul unui camion de deșeuri cu plastic. (Sursa: UN Environment Programme https://environmentlive.unep.org/marinepollution).


Cum ajunge plasticul în ocean?
Poluarea cu plastic din oceane apare atunci când oamenii nu au opțiunea de a se debarasa de deșeuri în mod responsabil. În schimb, deșeurile din plastic ajung frecvent în râuri locale, unde plutesc până ajung în ocean. La sursa problemei, majoritatea poluării cu plastic este cauzată de modelele de business care promovează ambalajele de unică folosință; greșeli de gestionare a deșeurilor care conduc la deversarea plasticului în mediul înconjurător și un lanț de aprovizionare și distribuție care produce de cinci ori mai mult plastic virgin decât plastic reciclat.


Care sunt efectele plasticlui în ocean?
Mai mult de 800 de specii de animale marine sunt afectate de poluarea cu plastic, fie din cauza ingestiei, a blocării în deșeuri sau a contaminării chimice. Poluarea cu plastic este cauza morții a milioane de păsări și mamifere marine, unele dintre specii fiind pe punctul de a ajunge în pericol de dispariție. Consumul de plastic de către creaturile marine cauzează probleme de sănătate care se extind de-a lungul lanțului trofic până la animale marine de talie mai mare și chiar până la oamenii care le consumă. Plasticul din mări poluează și apele oceanice, diminuând nivelul de oxigen și afectând supraviețuirea animalelor marine, incluzând balenele, delfinii și pinguinii. Păsările și animalele care trăiesc pe uscat sunt prinse în plasticul de pe plaje. Este o amenințare pentru funcționarea ecosistemelor marine, iar particulele de micro-plastic ce plutesc în ocean sunt toxice pentru toate ființele.

Descoperă toate informațiile prin descărcarea Raportului nostru de Progres în Sustenabilitate 2022